MVO

Steeds meer consumenten hebben oog voor natuur en milieu. Dit komt tot uiting in bijvoorbeeld het verantwoord kiezen voor gezonde voeding, groene stroom en het scheiden van afval. Deze bewuste keuzes gelden ook steeds meer bij de keuze van de vakantiebestemming. Bij Grand Café de Brink schenken wij veel aandacht aan deze ontwikkeling. Enkele voorbeelden van onze betrokkenheid bij duurzaamheid en de manier waarop wij die inpassen in onze bedrijfsvoering:

 • Wij zijn een leerbedrijf en bieden jaarlijks zo’n tien leerplaatsen aan aan de diverse scholen en opleidingen in de omgeving (Meppel, Assen, Hoogeveen, Zwolle). Daarnaast bieden wij meerdere medewerkers met een beperking een baan aan, al dan niet in combinatie met een opleiding.
   
 • Bij ons werken inmiddels zo’n achttal medewerkers die als leerling bij ons zijn begonnen. De helft van de medewerkers woont in Dwingeloo of in een straal van tien kilometer met weinig woon-werkverkeer als gevolg.
   
 • Wij steunen vele plaatselijke verenigingen en stichtingen middels donaties en diensten in natura.
   
 • Onze reserveringen, de boekhouding en administratie gebeuren nagenoeg volledig digitaal. Ook in de keukens en in de bediening wordt gewerkt op tablets voor bestellingen, recepten en calculaties. En als we al papier gebruiken, dan op z’n minst twee maal.
   
 • Het merendeel van onze wijnen is duurzaam geproduceerd. Een aantal, waaronder enkele huiswijnen,  zijn net als onze koffie en thee biologisch.
   
 • In de keukens worden veel streekgerechten verwerkt. Zoveel mogelijk van dichtbij waardoor de transportkosten tot een minimum beperkt blijven. Ook andere belangrijke leveranciers komen veelal uit de buurt, zoals groothandels, bakker, slager en onze wijnleverancier.
   
 • 90% van de verlichting bestaat inmiddels uit led-lampen.