Fietsen & wandelen

Gelegen tussen verschillende nationale parken in het prachtige Drenthe, is Dwingeloo bij uitstek een ideale plek om te fietsen en te wandelen.

 

Fietsen

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Dwingeloo ligt op een prachtige prominente plek tussen twee uitgebreide Nationale Parken en heeft daardoor prachtige fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Voor onze gasten hebben wij een selectie gemaakt van de meest aansprekende fietsroutes.
Hunebedroute (45,2km) Dwingelderveldroute (46km)
Drents-Friese Wold (55,7km) Dwingeloo - VAM-berg (70,3km)

Naast deze fietsroutes beschikt Drenthe over een fietsknooppuntensysteem, voor al onze hotelgasten hebben wij een aantal mooie routes samengesteld welke u bij aankomst van ons zult ontvangen.

Wandelen

Drenthe is een echte wandelprovincie. We hebben routes in alle soorten en maten, stippel zelf een route uit, of loop een van onze favoriete routes.
Ommetje Mars (4,9km) Vlonderpad (5,5km)
Dwingeler Ommetje (12km)

Wandel je graag en ben je op zoek naar een leuke route in Drenthe? Dan is de nieuwe wandelroute 'De Ster van Dwingeloo’ een leuke optie. De Lange Afstands Wandelroute is in totaal ongeveer 110 kilometer lang. Bijzonder is dat de route is verdeeld in vijf routes van ongeveer 22 kilometer die samen vanuit het hart van Dwingeloo een ster vormen
De ster van Dwingeloo

Race & ATB routes

Met de racefiets of mountainbike heeft u aan Dwingeloo een prachtige plek. Dit dorp ligt prachtig tussen twee nationale parken waarbij het bosrijke gebied een uitdaging biedt voor de mountainbikers. Ook met de racefietsers is rekening gehouden en is het mogelijk om te genieten van het groen. Met een prachtige route beginnend bij het hotel kunt u zo opstappen. Een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten!

ATB Dwingelderveld (21,9km) ATB Havelte (27,6km)
Rondje Drenthe (135km) Ronde van Drenthe 2020 (122km)

Hotel & Restaurant Wesseling heeft ruime fietsenstallingen en een fietsenverhuur om de hoek. Tevens hebben wij een Garmin Account die u kunt gebruiken voor mooie routes om en nabij het hotel. Vraag bij onze receptie naar de inloggegevens.