Dwingeloo staat synoniem voor natuur

Nergens in Nederland treft u zoveel natuur aan en nergens is deze zo dichtbij. Op nog geen kilometer afstand liggen maar liefst twee nationale parken, namelijk het Nationaal Park Dwingelderveld en het Drents-Friese Woud. In het Dwingelderveld vindt u het Holtingerveld, het grootste natte heidegebied van Europa, met de steeds zeldzamer wordende jeneverbesstruiken. Het gebied biedt u unieke flora en fauna, twee fotogenieke schaapkuddes en een groot bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Onze gasten fietsen, wandelen, mountainbiken en joggen direct vanuit het hotel over de ontelbare verharde en onverharde paden in de omringende natuur. Het hotel beschikt over fietsenstallingen, oplaadpunten en een naast het hotel gelegen fietsverhuur.

Informatie over Dwingeloo

Dwingeloo ligt in Zuidwest-Drenthe en maakt deel uit van de gemeente Westerveld. Samen met omringende buurtschappen Dieverbrug, Eemster, Leggeloo, Lhee, Lheebroek en Stroovledder telt Dwingeloo ongeveer 4150 inwoners.

In het toeristisch seizoen, zowel ’s zomers als ’s winters, is er volop ruimte om gasten in ons mooie dorp te verwelkomen. Want Dwingeloo is leuk! Een prachtige omgeving, een bloeiend verenigingsleven, zowel op sportief als maatschappelijk vlak, initiatiefrijke inwoners en ondernemers zijn de ingrediënten voor prettig wonen, bezoeken of verblijven.

Meer informatie over Dwingeloo

Activiteiten in Drenthe

Wanneer u op bezoek bent in Dwingeloo bent u wellicht nieuwsgierig naar andere activiteiten in de buurt. Wat dacht u van het schilderachtige  Giethoorn (‘Hollands Venetië’), de stad Groningen met het beroemde Groninger Museum, Assen met zijn TT Circuit en het bekende Drents Museum, Westerbork waar het Herinneringskamp is gelegen, Emmen met zijn unieke dierenpark en Coevorden met het kinderpark Plopsaland. Voor de actuele activiteitenagenda van Drenthe verwijzen wij u graag naar de website www.drenthe.nl.

Klik hier voor de activiteitenagenda

Fietsen in Dwingeloo

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Langs Borger rijdt u zo naar Dwingeloo. Dit dorp ligt op een prachtige, prominente plek tussen twee uitgebreide nationale parken en daardoor aan vele tientallen fietsroutes. Het biedt een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten. Met onze ruime fietsenstallingen en fietsenverhuur om de hoek nodigen wij u graag uit om de natuur te komen ontdekken.

Voor onze gasten hebben wij een selectie gemaakt van de meest aansprekende wandel- en fietsroutes.

Fietsroute Dwingelderveld (42 km)

Fietsroute Drents - Friese Woud (43 km)

Wandelroute Dwingelderveld (13 km)

Wandelroute Smitsveen (12km)

Wandelroute Krententuin (10 km)

Naast deze wandel- en fietsroutes beschikt Drenthe over een fietsknooppuntensysteem waarmee u uw eigen route kunt uitstippelen. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Race & ATB-Routes

Met de racefiets of mountainbike heeft u aan Dwingeloo een prachtige plek. Dit dorp ligt prachtig tussen twee nationale parken waarbij het bosrijke gebied een uitdaging biedt voor de mountainbikers. Ook met de racefietsers is rekening gehoude en is het mogelijk om te genieten van het groen. Met een prachtige route beginnend bij het hotel kunt u zo opstappen. Een perfect startpunt voor sportieve fietsactiviteiten!

Klik hier voor de route vanaf het Hotel 

Hotel & Restaurant Wesseling heeft ruimte fietsenstallingen en een fietsenverhuur om de hoek. Tevens hebben wij een Garmin Account die u kunt gebruiken voor mooie routes om en nabij het hotel. Vraag bij onze receptie naar de inloggegevens.