Dwingeloo staat synoniem voor natuur

Nergens in Nederland treft u zoveel natuur aan en nergens is deze zo dichtbij. Op nog geen kilometer afstand liggen maar liefst twee nationale parken, namelijk het Nationaal Park Dwingelderveld en het Drents-Friese Woud. In het Dwingelderveld vindt u het Holtingerveld, het grootste natte heidegebied van Europa, met de steeds zeldzamer wordende jeneverbesstruiken. Het gebied biedt u unieke flora en fauna, twee fotogenieke schaapkuddes en een groot bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Onze gasten fietsen, wandelen, mountainbiken en joggen direct vanuit het hotel over de ontelbare verharde en onverharde paden in de omringende natuur. Het hotel beschikt over fietsenstallingen, oplaadpunten en een naast het hotel gelegen fietsverhuur.

Informatie over Dwingeloo

Dwingeloo ligt in Zuidwest-Drenthe en maakt deel uit van de gemeente Westerveld. Samen met omringende buurtschappen Dieverbrug, Eemster, Leggeloo, Lhee, Lheebroek en Stroovledder telt Dwingeloo ongeveer 4150 inwoners.

In het toeristisch seizoen, zowel ’s zomers als ’s winters, is er volop ruimte om gasten in ons mooie dorp te verwelkomen. Want Dwingeloo is leuk! Een prachtige omgeving, een bloeiend verenigingsleven, zowel op sportief als maatschappelijk vlak, initiatiefrijke inwoners en ondernemers zijn de ingrediënten voor prettig wonen, bezoeken of verblijven.

Meer informatie over Dwingeloo

Activiteiten in Drenthe

Wanneer u op bezoek bent in Dwingeloo bent u wellicht nieuwsgierig naar andere activiteiten in de buurt. Wat dacht u van het schilderachtige  Giethoorn (‘Hollands Venetië’), de stad Groningen met het beroemde Groninger Museum, Assen met zijn TT Circuit en het bekende Drents Museum, Westerbork waar het Herinneringskamp is gelegen, Emmen met zijn unieke dierenpark en Coevorden met het kinderpark Plopsaland. 

Klik hier voor de activiteitenagenda