Geschichte

Bevor Grand Café De Brink zum Familienbetrieb Hotel Wesseling gehörte, lief das Lokal am Brink 30 in Dwingeloo unter dem Namen Hotel-Café Mulder. Schon damals zierte der wunderschöne Wintergarten die rechte Seite des Gebäudes. Links davon, am Brink 31, befand sich das Wohnhaus des Schulleiters der ortsansässigen Grundschule.

1956

In 1956 bezocht Koningin Juliana het prachtige Dwingeloo om de radiotelescoop in gebruik te stellen. Tijdens haar bezoek opende zij ook het zalencentrum achter Hotel-Café Mulder.

 

1990

In 1990 kwam Hotel-Café Mulder te koop en gaf Henk Wesseling opdracht aan een stroman om de onderhandelingen in te zetten. Immers, buurmans erf komt maar eenmaal te koop. Al snel werd Henk Wesseling eigenaar van het tegenovergeleden pand wat toen al over 10 hotelkamers beschikte.

 

1995

In 1995 namen de kinderen Annemarie en Erik Wesseling, samen met hun partners, het familiebedrijf over. Over de jaren heen leidde dit tot een verbouwing in 2002, waarbij het gehele pand van Grand Cafe de Brink gestript werd. Van binnen werd er nieuw gebouwd, maar de oude stijl weer opnieuw gerealiseerd, om zo de prachtige charme te behouden.

 

2015

Anno 2015 is Grand Café de Brink niet meer weg te denken in het straatbeeld van Dwingeloo. Zomers een zeer populaire plek voor toeristen op het genoegelijke terras, ’s winters een knusse plek voor een behagelijk samenkomst.